Please use this identifier to cite or link to this item: http://cuir.car.chula.ac.th/handle/123456789/26492
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorPiyasan Praserthdam-
dc.contributor.authorEkkachai Klansorn-
dc.contributor.otherChulalongkorn University. Faculty of Engineering-
dc.date.accessioned2012-11-28T02:32:42Z-
dc.date.available2012-11-28T02:32:42Z-
dc.date.issued2003-
dc.identifier.isbn9741755074-
dc.identifier.urihttp://cuir.car.chula.ac.th/handle/123456789/26492-
dc.descriptionThesis (M.Eng.)--Chulalongkorn University, 2003en
dc.description.abstractThe surface defect of nano-TiO₂ powder prepared by a solvothermal method was investigated by using photocatalytic decomposition of ethylene. The result shows that the photoactivity increases with increasing in the crystallite size. As a result of larger crystallite size having more surface defects. The crystalline structures and morphologies of the powder have been characterized by X-ray diffraction (XRD) and transmission electron microscopy (TEM). The result shows that the different preparation conditions such as heating time and heating temperature have great influences on the properties of nano-TiO₂ powders. The growth rate of titania particles follow Arrhenius’s law. Moreover, different heating time had different effects on the crystallite size depending on heating temperature. The higher the heating temperature, the greater the effect of heating time on the crystallite size.-
dc.description.abstractalternativeการศึกษาจุดบกพร่องบนพื้นผิวของไทเทเนียมไดออกไซด์ขนาดนาโนเมตร ภายใต้สภาวะโซลโวเทอร์มอล โดยใช้การสลายของเอทิลีนโดยแสงในการพิจารณาพบว่า ความสามารถในการสลายของเอทิลีนโดยแสงเพิ่มขึ้น เมื่อขนาดผลึกของไทเทเนียมไดออกไซด์เพิ่มขึ้น ซึ่งบอกได้ว่าเมื่อขนาดผลึกของไทเทเนียมไดออกไซด์เพิ่มขึ้น จุดบกพร่องบนพื้นผิวของไทเทเนียมไดออกไซด์จะเพิ่มขึ้นด้วย โดยโครงสร้างและลักษณะรูปร่างของผลึกไทเทเนียมไดออกไซด์ ศึกษาจาก X-ray Diffraction (XRD) และ Transmission Electron Microscopy (TEM) ผลจากการศึกษาแสดงถึงสภาวะในการเตรียมผลึกไทเทเนียมไดออกไซด์ที่แตกต่างกัน คือ เวลาในการให้ความร้อนและอุณหภูมิในการให้ความร้อน ซึ่งพบว่ามีอิทธิพลอย่างสูงต่อสมบัติของไทเทเนียมไดออกไซด์ โดยอัตราในการโตของผลึกไทเทเนียมไดออกไซด์จะเป็นไปตามกฎของอาร์รีเนียส นอกจากนี้ยังพบว่า เวลาในการให้ความร้อนที่แตกต่างกันจะมีผลต่อขนาดผลึกของไทเทเนียมไดออกไซด์แตกต่างกัน ซึ่งขึ้นอยู่กับอุณหภูมิในการให้ความร้อน โดยเมื่ออุณหภูมิในการให้ความร้อนสูงกว่า มีผลต่อขนาดผลึกของไทเทเนียมไดออกไซด์มากกว่า-
dc.format.extent3246658 bytes-
dc.format.extent2627170 bytes-
dc.format.extent5607852 bytes-
dc.format.extent7505982 bytes-
dc.format.extent2199058 bytes-
dc.format.extent6402146 bytes-
dc.format.extent596608 bytes-
dc.format.extent5005838 bytes-
dc.format.mimetypeapplication/pdf-
dc.format.mimetypeapplication/pdf-
dc.format.mimetypeapplication/pdf-
dc.format.mimetypeapplication/pdf-
dc.format.mimetypeapplication/pdf-
dc.format.mimetypeapplication/pdf-
dc.format.mimetypeapplication/pdf-
dc.format.mimetypeapplication/pdf-
dc.language.isoenes
dc.publisherChulalongkorn Universityen
dc.rightsChulalongkorn Universityen
dc.titleApplication of titanium dioxide synthesized by solvothermal method in photocatalytic decomposition of ethylene and effect of the heating time on the crystallite size of titanium dioxideen
dc.title.alternativeการใช้ไทเทเนียม ไดออกไซด์ที่สังเคราะห์โดยวิธีโซลโวเทอร์มอล ในการสลายของเอทิลีนโดยแสงและผลของเวลาในการให้ความร้อนต่อขนาดผลึกของไทยเทเนียมไดออกไซด์en
dc.typeThesises
dc.degree.nameMaster of Engineeringes
dc.degree.levelMaster's Degreees
dc.degree.disciplineChemical Engineeringes
dc.degree.grantorChulalongkorn Universityen
Appears in Collections:Eng - Theses

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Ekkachai_kl_front.pdf3.17 MBAdobe PDFView/Open
Ekkachai_kl_ch1.pdf2.57 MBAdobe PDFView/Open
Ekkachai_kl_ch2.pdf5.48 MBAdobe PDFView/Open
Ekkachai_kl_ch3.pdf7.33 MBAdobe PDFView/Open
Ekkachai_kl_ch4.pdf2.15 MBAdobe PDFView/Open
Ekkachai_kl_ch5.pdf6.25 MBAdobe PDFView/Open
Ekkachai_kl_ch6.pdf582.62 kBAdobe PDFView/Open
Ekkachai_kl_back.pdf4.89 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.