Please use this identifier to cite or link to this item:
https://cuir.car.chula.ac.th/handle/123456789/66668
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | Prasert Akkharaprathomphong | - |
dc.contributor.author | Jakkaphan Bunkittiporn | - |
dc.contributor.other | Chulalongkorn University. Faculty of Engineering | - |
dc.date.accessioned | 2020-06-29T07:13:04Z | - |
dc.date.available | 2020-06-29T07:13:04Z | - |
dc.date.issued | 2008 | - |
dc.identifier.uri | http://cuir.car.chula.ac.th/handle/123456789/66668 | - |
dc.description | Thesis (M.Eng.)--Chulalongkorn University, 2008 | en_US |
dc.description.abstract | The purpose of this study is to develop standard procedure for Shampoo Products in Cosmetic manufacturing for the performance improvement in term of Right First Time. The scope of this study focuses on beauty shampoo production, which is the most volume shampoo production of the case study company that starts from raw material preparation step until discharging to storage tank. Failure Mode and Effect Analysis (FMEA) and Cause and Effect diagram are used as quality tools for problem identification and analysis in shampoo production. Based on the study, it is found that there are 4 major problems that impact to production Right First Time. They include 1. Quality of raw material 2. Standard procedure deficiency 3. Inaccuracy of load cell in main mixer 4. Human error. These problems lead to Right First Time and production batch time problem which affect to production performance. The result of analysis leads to the creation of standard procedures which serve as quality control for shampoo production. This implementation can help improve Right First Time and production batch time in the shampoo production. Based on the result, Right First Time can improve from 60.12% to 78.24%. Moreover, production batch time also reduce from 151 minutes to 116 minutes which is 23.18% batch time reduction. | en_US |
dc.description.abstractalternative | งานวิจัยนี้มีวัตถุประสงค์เพื่อศึกษาการจัดทำมาตรฐานสำหรับกระบวนการผลิตแชมพูในโรงงานเครื่องสำอางเพื่อการปรับปรุงประสิทธิภาพในเรื่องของ Right First Time ขอบข่ายของการวิจัยจะเน้นถึงกระบวนการผลิตแชมพูในกลุ่มเพื่อให้ผมนุ่มสวย ซึ่งเป็นกลุ่มที่มีการผลิตมากที่สุดของบริษัทที่เป็นกรณีศึกษา โดยจะเริ่มตั้งแต่กระบวนการเตรียมวัตถุดิบจนกระทั่งถึงการถ่ายผลิตภัณฑ์ไปยังถังเก็บ การวิเคราะห์ลักษณะข้อบกพร่องและผลกระทบ (Failure Mode and Effect Analysis, FMEA) และ แผนภูมิการวิเคราะห์เหตุและผล (Cause and Effect diagram) ได้ถูกนำมาใช้ในการวิเคราะห์และระบุถึงปัญหาในกระบวนการผลิตแชมพู จากการศึกษามีการพบว่ามีปัญหาหลักๆที่ส่งผลถึงเรื่อง Right First Time อยู่ 4 ประการ ซึ่งก็คือ 1.คุณภาพของวัตถุดิบในการผลิต 2.ความบกพร่องของวิธีการทำงาน 3.ความไม่เที่ยงตรงของเครื่องวัดน้ำหนักในหม้อผสม 4.ความผิดพลาดจากคน ปัญหาเหล่านี้ได้นำไปสู่ปัญหาในเรื่องของ Right First Time และ ระยะเวลาในการผลิต ซึ่งส่งผลกระทบต่อประสิทธิภาพของการผลิต จากผลการวิเคราะห์นำไปสู่การจัดทำขั้นตอนมาตรฐานซึ่งเปรียบเสมือนเป็นตัวควบคุมคุณภาพในกระบวนการผลิตแชมพู ผลจากการทำขั้นตอนมาตรฐานนี้ได้ช่วยให้เรื่องของ Right First Time ในการผลิตปรับปรุงจาก 60.12 เปอร์เซ็นต์ไปเป็น 78.24 เปอร์เซ็นต์ และระยะเวลาในการผลิตลดลงจาก 151 นาที เป็น 116 นาทีซึ่งคิดเป็นการลดลง 23.18 เปอร์เซ็นต์ | en_US |
dc.language.iso | en | en_US |
dc.publisher | Chulalongkorn University | en_US |
dc.rights | Chulalongkorn University | en_US |
dc.subject | Shampoos | en_US |
dc.subject | Production standards | en_US |
dc.subject | แชมพู | en_US |
dc.subject | มาตรฐานการผลิต | en_US |
dc.title | Development of standard procedure for shampoo production | en_US |
dc.title.alternative | การจัดทำมาตรฐานในกระบวนการผลิตแชมพู | en_US |
dc.type | Thesis | en_US |
dc.degree.name | Master of Engineering | en_US |
dc.degree.level | Master's Degree | en_US |
dc.degree.discipline | Engineering Management | en_US |
dc.degree.grantor | Chulalongkorn University | en_US |
dc.email.advisor | Prasert.A@Chula.ac.th | - |
Appears in Collections: | Eng - Theses |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
4971631621_2008.pdf | 1.94 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.