Please use this identifier to cite or link to this item: https://cuir.car.chula.ac.th/handle/123456789/69780
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorSan Sampattavanija-
dc.contributor.authorAreeja Rana-
dc.contributor.otherChulalongkorn University. Faculty of Economics-
dc.date.accessioned2020-11-11T12:34:19Z-
dc.date.available2020-11-11T12:34:19Z-
dc.date.issued2019-
dc.identifier.urihttp://cuir.car.chula.ac.th/handle/123456789/69780-
dc.descriptionIndependent Study (M.A.)--Chulalongkorn University, 2019-
dc.description.abstractWith new weather patterns each year, it has become more and more challenging for farmers to maintain a consistent supply. This not only poses risks to communities but also agriculture-based business such as Paben Foods. Paben food’s main ingredient are chili, garlic and onions that are all highly sensitive to temperature changes. Studies have showcased that although the food industry has been impacted by climate change and are aware of the risks, they do not see it as an immediate concern. This paper shows that Paben foods’ suppliers in Thailand and India have been negatively affected by climate change. Additionally, from 2020 onwards, India is expected to start producing lower yield of chili as temperatures rise above optimum levels. The paper’s recommendation for Paben Foods is to invest in R&D, build a climate change adaptation strategy, together with industry stakeholder spread awareness on the concerns. And most importantly, practice robust supply chain strategy to protect themselves from unforeseen risks, such as hedging contracts, negotiating contract terms, diversifying supplier etc.-
dc.description.abstractalternativeด้วยรูปแบบสภาพอากาศใหม่ในแต่ละปีมันกลายเป็นความท้าทายมากขึ้นสำหรับเกษตรกรในการรักษาอุปทานที่สอดคล้องกัน สิ่งนี้ไม่เพียงสร้างความเสี่ยงให้กับชุมชน แต่ยังรวมถึงธุรกิจการเกษตรเช่น Paben Foods ส่วนผสมหลักของอาหาร Paben คือพริกกระเทียมและหัวหอมที่มีความไวสูงต่อการเปลี่ยนแปลงของอุณหภูมิ การศึกษาจำนวนมากแสดงให้เห็นว่าแม้ว่าอุตสาหกรรมอาหารได้รับผลกระทบจากการเปลี่ยนแปลงสภาพภูมิอากาศและตระหนักถึงความเสี่ยง แต่พวกเขาไม่เห็นว่ามันเป็นความกังวลในทันที เอกสารนี้แสดงให้เห็นว่าซัพพลายเออร์ของอาหาร Paben ในประเทศไทยและอินเดียได้รับผลกระทบทางลบจากการเปลี่ยนแปลงสภาพภูมิอากาศ นอกจากนี้ตั้งแต่ปี 2563 เป็นต้นไปอินเดียคาดว่าจะเริ่มผลิตพริกที่ให้ผลผลิตต่ำลงเมื่ออุณหภูมิสูงขึ้นเกินระดับที่เหมาะสม ข้อเสนอแนะของกระดาษสำหรับ Paben Foods คือการลงทุนในการวิจัยและพัฒนาสร้างกลยุทธ์การปรับตัวต่อการเปลี่ยนแปลงสภาพภูมิอากาศร่วมกับผู้มีส่วนได้เสียในอุตสาหกรรมได้ตระหนักถึงความกังวล และที่สำคัญที่สุดฝึกฝนกลยุทธ์ห่วงโซ่อุปทานที่มีประสิทธิภาพเพื่อป้องกันตนเองจากความเสี่ยงที่ไม่คาดฝันเช่นสัญญาป้องกันความเสี่ยงการเจรจาเงื่อนไขสัญญาการกระจายซัพพลายเออร์เป็นต้น-
dc.language.isoen-
dc.publisherChulalongkorn University-
dc.relation.urihttp://doi.org/10.58837/CHULA.IS.2019.9-
dc.rightsChulalongkorn University-
dc.titleImpact of Climate Change on agricultural production : Paben Foods case study-
dc.title.alternativeผลกระทบของการเปลี่ยนแปลงสภาพภูมิอากาศต่อการผลิตทางการเกษตร : Paben Foods กรณีศึกษา-
dc.typeIndependent Study-
dc.degree.nameMaster of Arts-
dc.degree.levelMaster's Degree-
dc.degree.disciplineBusiness and Managerial Economics-
dc.degree.grantorChulalongkorn University-
dc.identifier.DOI10.58837/CHULA.IS.2019.9-
Appears in Collections:Econ - Independent Studies

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
6185304629.pdf896.53 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.