Please use this identifier to cite or link to this item: https://cuir.car.chula.ac.th/handle/123456789/80253
Title: Thai's perceptions of Europe and the European Union
Other Titles: ทัศนของคนไทยต่อทวีปยุโรปและสหภาพยุโรป
Authors: Bhornbhejraneevarn Vajiradevabhibhakti
Advisors: Natthanan Kunnamas
Other author: Chulalongkorn University. Graduate School
Issue Date: 2021
Publisher: Chulalongkorn University
Abstract: This study aims to examine Thai’s perceptions of Europe, the European Union, and the Europeans and to identify sources of Europe and the European Union news that Thai ordinarily access. The study is collected by using quantitative data as a method to find answers. The target respondents are a group of Thai who have wide range of backgrounds. It can be concluded that the current Thai’s perceptions of Europe, the European Union and sources of Europe and the European Union news are both positive and negative which depend on topic, scope and factor.
Other Abstract: การศึกษานี้มีวัตถุประสงค์เพื่อศึกษาและเปรียบเทียบความคิดเห็นของคนไทยในปัจจุบันที่มีต่อทวีปยุโรป สหภาพยุโรป และการเข้าถึงข่าวสารของคนไทยเกี่ยวกับข่าวและข้อมูลของทวีปยุโรป และสหภาพยุโรป โดยมีเนื้อหาบางส่วนเกี่ยวเนื่องกับความคิดเห็นต่อชาวยุโรปด้วย การศึกษานี้เน้นการใช้ข้อมูลเชิงปริมาณ โดยการเก็บข้อมูลจากชุดคำถามที่สอบถามคนไทยจำนวนหนึ่ง ผลลัพธ์ทั้งหมดสามารถสรุปได้ว่าทัศนะของคนไทยในปัจจุบันต่อทวีปยุโรป สหภาพยุโรป และการเข้าถึงข่าวสารเกี่ยวกับทวีปยุโรปและสหภาพยุโรปนั้นมีทั้งเชิงบวกและเชิงลบ ซึ่งผลลัพธ์ขึ้นอยู่กับแต่ละหัวข้อ ขอบเขต และปัจจัยสนับสนุนในด้านต่างๆ
Description: Independent Study (M.A.)--Chulalongkorn University, 2021
Degree Name: Master of Arts
Degree Level: Master's Degree
Degree Discipline: European Studies
URI: http://cuir.car.chula.ac.th/handle/123456789/80253
URI: http://doi.org/10.58837/CHULA.IS.2021.57
metadata.dc.identifier.DOI: 10.58837/CHULA.IS.2021.57
Type: Independent Study
Appears in Collections:Grad - Independent Studies

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
6484005320.pdf2.35 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.