Please use this identifier to cite or link to this item: https://cuir.car.chula.ac.th/handle/123456789/29032
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorPornpimol Sukavatee-
dc.contributor.authorMonticha Pongto-
dc.contributor.otherchulalongkorn University. Faculty of Education-
dc.date.accessioned2013-02-21T08:03:54Z-
dc.date.available2013-02-21T08:03:54Z-
dc.date.issued2011-
dc.identifier.urihttp://cuir.car.chula.ac.th/handle/123456789/29032-
dc.descriptionThesis (M.Ed.)--Chulalongkorn University, 2011en
dc.description.abstractThe objectives of this study were to: (1) compare tenth grade students’ English writing ability before and after taking blended learning using local culture content; (2) investigate tenth grade students’ attitudes toward the blended learning using local culture content. The subjects were 31 tenth grade students who studied at Chomsurang Upatham School, Ayutthaya province in the second semester, academic year 2011. The instruments used for data collection were a pre and post test of English writing ability, an attitude questionnaire, and interview questions. The data were analyzed using arithmetic mean, paired samples t-test, percentage, and content analysis. The results of the analyses revealed that (1) the posttest mean score of English writing ability of the students was higher than their pretest mean score at the significance level of .05, and the blended learning using local culture content had a large effect size; (2) students developed positive attitudes toward the blended learning using local culture content. They perceived that blended learning and the use of local culture content brought many benefits which enhanced their English writing ability; for example, it provided more opportunity to learn, and it was easier to plan for writing.en
dc.description.abstractalternativeการวิจัยนี้มีวัตถุประสงค์เพื่อ (1) เปรียบเทียบความสามารถในการเขียนภาษาอังกฤษของนักเรียนมัธยมศึกษาปีที่ 4 ก่อนและหลังการเรียนแบบผสมผสานโดยใช้เนื้อหาวัฒนธรรมท้องถิ่น (2) ศึกษาทัศนคติของนักเรียนมัธยมศึกษาปีที่ 4 ที่มีต่อการเรียนแบบผสมผสานโดยใช้เนื้อหาวัฒนธรรมท้องถิ่น กลุ่มตัวอย่างประกอบด้วยนักเรียนชั้นมัธยมศึกษาปีที่ 4 จำนวน 31 คน ที่ศึกษาอยู่ที่โรงเรียนจอมสุรางค์อุปถัมภ์ จังหวัดพระนครศรีอยุธยา ในภาคเรียนที่ 2 ปีการศึกษา 2554 เครื่องมือวิจัยที่ใช้ได้แก่ แบบทดสอบความสามารถในการเขียนภาษาอังกฤษก่อนและหลังเรียน แบบวัดทัศนคติและคำถามสัมภาษณ์ สถิติที่ใช้ในการวิเคราะห์ข้อมูล ได้แก่ ค่ามัชฌิมเลขคณิต การทดสอบค่าที (paired samples t-test) ค่าร้อยละ และการวิเคราะห์เนื้อหา ผลการวิจัยพบว่า (1) คะแนนเฉลี่ยจากแบบทดสอบความสามารถในการเขียนภาษาอังกฤษของนักเรียนหลังการทดลองสูงกว่าคะแนนเฉลี่ยก่อนการทดลองอย่างมีนัยสำคัญทางสถิติที่ระดับ .05 และการเรียนแบบผสมผสานโดยใช้เนื้อหาวัฒนธรรมท้องถิ่นมีค่าอิทธิพลมาก (2) นักเรียนมีทัศนคติทางบวกต่อการเรียนแบบผสมผสานโดยใช้เนื้อหาวัฒนธรรมท้องถิ่น โดยนักเรียนมองว่าการเรียนแบบผสมผสานและการใช้เนื้อหาเกี่ยวกับวัฒนธรรมท้องถิ่นทำให้เกิดผลดีหลายประการที่ช่วยเสริมให้พวกเขาพัฒนาความสามารถในการเขียนภาษาอังกฤษได้ เช่น มีโอกาสในการเรียนรู้มากขึ้นและสามารถวางแผนในการเขียนได้ง่ายขึ้น เป็นต้นen
dc.format.extent7186188 bytes-
dc.format.mimetypeapplication/pdf-
dc.language.isoenes
dc.publisherChulalongkorn Universityen
dc.relation.urihttp://doi.org/10.14457/CU.the.2011.1272-
dc.rightsChulalongkorn Universityen
dc.subjectBlended learningen
dc.subjectLanguage and cultureen
dc.titleEffects of blended learning using local culture content on English writing ability of tenth grade students in Ayutthaya Provinceen
dc.title.alternativeผลของการเรียนแบบผสมผสานโดยใช้เนื้อหาวัฒนธรรมท้องถิ่นที่มีต่อ ความสามารถในการเขียนภาษาอังกฤษของนักเรียนมัธยมศึกษาปีที่ 4 จังหวัด พระนครศรีอยุธยาen
dc.typeThesises
dc.degree.nameMaster of Educationes
dc.degree.levelMaster's Degreees
dc.degree.disciplineTeaching English as a Foreign Languagees
dc.degree.grantorChulalongkorn Universityen
dc.email.advisorNo information provided-
dc.identifier.DOI10.14457/CU.the.2011.1272-
Appears in Collections:Edu - Theses

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
monticha_po.pdf7.02 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.