DSpace Repository

Machine design improvement for tuna flake filling in cans

Show simple item record

dc.contributor.advisor Somchai Puajindanetr
dc.contributor.author Phirun Reonwajanawong
dc.contributor.other Chulalongkorn University. Faculty of Engineering
dc.date.accessioned 2021-07-01T04:22:29Z
dc.date.available 2021-07-01T04:22:29Z
dc.date.issued 2018
dc.identifier.uri http://cuir.car.chula.ac.th/handle/123456789/74249
dc.description Thesis (M.Eng.)--Chulalongkorn University, 2018 en_US
dc.description.abstract This study aims to improve the process of tuna flake filling in cans by developing a minimum viable product (MVP) to test the feasibility of the improvement. It also examines other related prior and subsequent processes to discover possibilities to increase the accuracy and precision of the filling. Experiments have been carried out during the study to determine the most appropriate features of the machine and suitable conditions of incoming material in order to satisfy the filling standard. The result of the study shows that an improvement in the incoming material investigation process is needed to gain more stable size range of tuna flakes which leads to satisfied fill weight accuracy and precision by the canned tuna flake manufacturer. It also suggests that improvement in the incoming material investigation procedure along with volume controlled granular filler can be used to replace the workers involved in the weight correction process which currently requires 6-8 people in the process. en_US
dc.description.abstractalternative การศึกษาครั้งนี้มีวัตถุประสงค์เพื่อปรับปรุงกระบวนการบรรจุเศษปลาทูน่าในกระป๋อง โดยการพัฒนาผลิตภัณฑ์ที่มีศักยภาพขั้นต่ำ (Minimal Viable Product, MVP) เพื่อทดสอบความเป็นไปได้ของการปรับปรุงกระบวนการครั้งนี้ นอกจากนี้การศึกษาครั้งนี้ยังรวมไปถึงการตรวจสอบกระบวนการก่อนและหลังอื่นๆที่เกี่ยวข้องเพื่อค้นหาความเป็นไปได้ที่จะเพิ่มความถูกต้องและความแม่นยำของการบรรจุการทดลองระหว่างการศึกษาทำให้ได้มาซึ่งข้อกำหนดคุณสมบัติที่เหมาะสมที่สุดของเครื่องและสภาวะที่เหมาะสมในกระบวนการผลิตและวัตถุดิบเพื่อให้เป็นไปตามมาตรฐานการบรรจุผลการวิจัยพบว่าการปรับปรุงกระบวนการ ตรวจสอบวัตถุดิบที่เป็นสิ่งจำเป็นเพื่อให้การเติมมีเสถียรภาพมากขึ้น ขนาดของเศษปลาทูน่าเป็นปัจจัยที่นำไปสู่ความพึงพอใจในการเติมเพื่อให้ได้น้ำหนักที่ถูกต้องและแม่นยำ ตามความต้องการของผู้ผลิตปลาทูน่ากระป๋อง นอกจากนี้ยังแสดงให้เห็นว่าการปรับปรุงในขั้นตอนการตรวจสอบวัตถุดิบ พร้อมกับเครื่องเติมเศษปลาทูน่าซึ่งควบคุมปริมาตรการเติมสามารถนำมาใช้แทนพนักงานที่เกี่ยวข้องในกระบวนการแก้ไขน้ำหนักเติมซึ่งปัจจุบัน ต้องมีถึง 6-8 คนในกระบวนการนี้ en_US
dc.language.iso en en_US
dc.publisher Chulalongkorn University en_US
dc.relation.uri http://doi.org/10.58837/CHULA.THE.2018.195
dc.rights Chulalongkorn University en_US
dc.title Machine design improvement for tuna flake filling in cans en_US
dc.title.alternative การปรับปรุงการออกแบบเครื่องจักรสำหรับการเติมเศษปลาทูน่าในกระป๋อง en_US
dc.type Thesis en_US
dc.degree.name Master of Engineering en_US
dc.degree.level Master's Degree en_US
dc.degree.discipline Engineering Management en_US
dc.degree.grantor Chulalongkorn University en_US
dc.email.advisor Somchai.Pua@Chula.ac.th,fiespj@hotmail.com
dc.identifier.DOI 10.58837/CHULA.THE.2018.195


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record