DSpace Repository

Thailand generation Z consumers’ brand perception of Bonchon restaurantin Thailand

Show simple item record

dc.contributor.advisor Ser Shaw Hong
dc.contributor.author Aditep Jirattikorn
dc.contributor.other Chulalongkorn university. Faculty of Communication Arts
dc.date.accessioned 2023-02-03T06:21:20Z
dc.date.available 2023-02-03T06:21:20Z
dc.date.issued 2022
dc.identifier.uri http://cuir.car.chula.ac.th/handle/123456789/81930
dc.description Independent Study (M.A. (Communication Arts))--Chulalongkorn University, 2022
dc.description.abstract The present study is dedicated to investigating the Thailand generation z consumer’s brand perception of the brand Bonchon. This study aims to learn how generation z in Thailand perceives all aspects of the brand Bonchon in addition, this study also aims to cover whether Korean pop culture has an effect on how the consumer perceives the brand. Generation z participants in Thailand (n=227) who is a customer of Bonchon were asked to complete the questionnaire. The questionnaire is designed to discover respondents' cognitive, emotional, language, and actions toward the brand Bonchon. The research adopted certain theories on branding and consumer brand perception to help understand the situation better. The questionnaire utilizes the Likert scale which allows respondents to rate their agreement on the statement from strongly agree to strongly disagree. The result shows that the consumer has a neutral opinion on Bonchon branding and whether the brand represents Korean pop culture. In conclusion, the branding of the brand Bonchon is perceived as not a stand-out aspect of the brand.
dc.description.abstractalternative การวิจัยในครั้งนี้มีวัตถุประสงค์เพื่อศึกษาเพื่อศึกษาการรับรู้ต่อร้านอาหารบอนชอนของผู้บริโภคชาวไทยเจอเนอเรชันซี การวิจัยนี้ศึกษาการรับรู้และการใช้วัฒนธรรมป๊อปของประเทศเกาหลีในการสื่อสารของร้านอาหารบอนชอน การวิจัยนี้ใช้แบบสอบถามเป็นเครื่องมือในการเก็บข้อมูลจากกลุ่มลูกค้าปัจจุบันอายุไม่เกิน 25 (n=227) แบบสอบถามถูกออกแบบให้เรียนรู้เกี่ยวกับความรับรู้เข้าใจ อารมณ์ ภาษา และการกระทำต่อร้านบอนชอสโดยใช้ทฤษฎีเกี่ยวกับการรับรู้และการทำแบรนด์การอธิบายผลวิจัยนี้อีกด้วย ผลลัพธ์ที่ได้คือกลุ่มตัวอย่างรู้สึกเป็นกลางเกี่ยวกับร้านบอนชอนและร้านบอนชอนไม่ใช่ตัวแทนของวัฒนธรรมป๊อปเกาหลี การวิจัยนี้ได้ข้อสรุปว่าร้านบอนชอนไม่ได้โดดเด่นเรื่องการทำแบรนด์
dc.language.iso en
dc.publisher Chulalongkorn University
dc.relation.uri http://doi.org/10.58837/CHULA.IS.2022.47
dc.rights Chulalongkorn University
dc.subject.classification Social Sciences
dc.title Thailand generation Z consumers’ brand perception of Bonchon restaurantin Thailand
dc.title.alternative การรับรู้ต่อร้านอาหารบอนชอนของผู้บริโภคชาวไทยเจเนอเรชันซี
dc.type Independent Study
dc.degree.name Master of Arts (Communication Arts)
dc.degree.level Master's Degree
dc.degree.discipline Strategic Communication Management
dc.degree.grantor Chulalongkorn university
dc.identifier.DOI 10.58837/CHULA.IS.2022.47


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

  • Comm - Independent Studies [117]
    สารนิพนธ์ คณะนิเทศศาสตร์ ตั้งแต่ปีการศึกษา 2562 เป็นต้นไป

Show simple item record