Please use this identifier to cite or link to this item: https://cuir.car.chula.ac.th/handle/123456789/59476
Title: เครือข่ายตัวตรวจรู้แบบไร้สายบลูทูธ – ไวไฟเพื่อใช้วัดอุณหภูมิ ความชื้นและความเข้มแสง
Other Titles: Bluetooth - wi-fi wireless sensor network for measuring temperature, humidity, and light intensity
Authors: ธนวิชญ์ มานิตย์โชติพิสิฐ
Advisors: วันเฉลิม โปรา
Other author: จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย. คณะวิศวกรรมศาสตร์
Advisor's Email: Wanchalerm.P@Chula.ac.th,wanchalerm.p@chula.ac.th
Subjects: เครือข่ายตัวรับรู้ไร้สาย
Wireless sensor networks
Issue Date: 2560
Publisher: จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย
Abstract: วิทยานิพนธ์ฉบับนี้เป็นการพัฒนาระบบเครือข่ายตัวตรวจรู้แบบไร้สายบลูทูธ – ไวไฟเพื่อใช้วัดอุณหภูมิ ความชื้น ความเข้มแสง และจัดเก็บข้อมูลดังกล่าวไปยังฐานข้อมูลตามมาตรฐาน IEEE1888 โดยตัวตรวจรู้ขนาดเล็กที่ถูกออกแบบให้ใช้พลังงานน้อยและสามารถทำงานได้นานโดยใช้พลังงานจากถ่านเม็ดกระดุมจะส่งข้อมูลด้วยสัญญาณบลูทูธพลังงานต่ำ ไปยังเกตเวย์ที่เชื่อมต่ออยู่กับสัญญาณไวไฟ และเกตเวย์ก็จะส่งข้อมูลโดยใช้มาตรฐานการสื่อสาร IEEE1888 ไปเก็บยังฐานข้อมูล
Other Abstract: This thesis presents development of Bluetooth - Wi-Fi wireless sensor network for measuring temperature, humidity, and light intensity and storing the recorded data to the IEEE1888 storage. The small sensor units, designed to consume low energy so the sensors may operate for a long time with a coin cell battery is used to send data to the gateway by using Bluetooth Low Energy (BLE). Then the gateway that also connected to Wi-Fi will sends the data using IEEE1888 standard protocol to the data storage.
Description: วิทยานิพนธ์ (วศ.ม.)--จุฬาลงกรณ์มหาวิทยาลัย, 2560
Degree Name: วิศวกรรมศาสตรมหาบัณฑิต
Degree Level: ปริญญาโท
Degree Discipline: วิศวกรรมไฟฟ้า
URI: http://cuir.car.chula.ac.th/handle/123456789/59476
URI: http://doi.org/10.58837/CHULA.THE.2017.1352
metadata.dc.identifier.DOI: 10.58837/CHULA.THE.2017.1352
Type: Thesis
Appears in Collections:Eng - Theses

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
5770190021.pdf2.34 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.