Please use this identifier to cite or link to this item: https://cuir.car.chula.ac.th/handle/123456789/59247
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorPaveena Chaovalitwongse-
dc.contributor.authorVipavee Pichetpongsa-
dc.contributor.otherChulalongkorn University. Faculty of Engineering-
dc.date.accessioned2018-06-28T10:49:03Z-
dc.date.available2018-06-28T10:49:03Z-
dc.date.issued2006-
dc.identifier.urihttp://cuir.car.chula.ac.th/handle/123456789/59247-
dc.descriptionThesis (M.Eng.)--Chulalongkorn University, 2006en_US
dc.description.abstractTo develop the master production planning system to support the improvement of the planning process in order to be able to confirm the available-to-promise, help the product identification before planning and generate plan that consider each production process capacity. The research start with the study of current problem using cause and effect diagram in order to analyze the problems caused by production planning. The analysis result in the creating the new production planning system that can plan each product production schedule in relate to the available capacity required in the difference manufacturing processes. The new production system also develop a systematic product coding that can identify the specification product and restructure the bill of material before input in the new system in order to support group production planning. The result of the study from actual order and planning simulation for 5 days show that production capacity of the cutting machine increase for 8% from the new scheduling process which result to ability to produce more product for 900 kg per day.en_US
dc.description.abstractalternativeศึกษาความเป็นไปได้สำหรับการพัฒนาระบบการวางแผนการผลิตสำหรับโรงงานขนมแห่งหนึ่ง ซึ่งมีลักษณะการผลิตปัจจุบันเป็นแบบผลิตตามความต้องการของลูกค้า และผลผลิตมีความต้องการทางตลาดที่หลากหลาย โดยมีวัตถุประสงค์ที่จะเพิ่มความสามารถในการตอบความต้องการของลูกค้า และพัฒนาระบบการวางแผนที่สามารถคำนึงถึงความสามารถในการผลิตของเครื่องจักร จากการศึกษาโดยใช้แผนภูมิก้างปลา เพื่อหาสาเหตุที่มาของปัญหา พบว่า ลักษณะการวางแผนการผลิตในปัจจุบัน มีจุดบกพร่องให้พบบ่อยๆ อันทำให้เกิดความเสียหาย และล่าช้าในระบบการผลิต เช่น การวางแผนที่ล่าช้าอันเนื่องมาจากขาดระบบสนับสนุน การวางแผนโดยไม่ทราบถึงความสามารถในการผลิต การทำงานผิดพลาดอันเนื่องมาจากขาดประสบการณ์หรืออ่อนล้า การวางแผนการผลิตโดยไม่ทราบถึงองค์ประกอบของผลผลิตที่วางแผน และความต้องการในการล้างและติดตั้งเครื่องจักรใหม่ทุกครั้งที่มีการเปลี่ยนแปลงการผลิต ดังนั้นจึงได้มีการศึกษาระบบการวางแผนการผลิตใหม่ โดยคำนึงถึงความสามารถในการผลิตในแต่ละกระบวนการ อีกทั้งได้มีการจัดรหัสสินค้าเพื่อใช้ในการผลิตใหม่เพื่อสนับสนุนการวางแผนการผลิตแบบกลุ่ม เพื่อย่นระยะเวลาในการผลิต และจัดกลุ่มการผลิตในผลิตภัณฑ์ที่คล้ายคลึงกัน โดยผลที่ได้รับจากการศึกษาพบว่า สามารถเพิ่มผลผลิตในเครื่องตัดได้ 8% ต่อวัน คิดเป็น ความสามารถในการผลิตที่เพิ่มขึ้น 900 กิโลกรัมต่อวันen_US
dc.language.isoenen_US
dc.publisherChulalongkorn Universityen_US
dc.relation.urihttp://doi.org/10.14457/CU.the.2006.2040-
dc.rightsChulalongkorn Universityen_US
dc.subjectProduction planningen_US
dc.subjectSnack food industryen_US
dc.subjectMaterial requirements planningen_US
dc.subjectการวางแผนการผลิตen_US
dc.subjectอุตสาหกรรมอาหารว่างen_US
dc.subjectการวางแผนความต้องการวัสดุen_US
dc.titleDevelopment of production planning system for snack industryen_US
dc.title.alternativeการพัฒนาระบบการวางแผนการผลิตสำหรับโรงงานขนมen_US
dc.typeThesisen_US
dc.degree.nameMaster of Engineeringen_US
dc.degree.levelMaster's Degreeen_US
dc.degree.disciplineEngineering Managementen_US
dc.degree.grantorChulalongkorn Universityen_US
dc.email.advisorpaveena.c@chula.ac.th-
dc.identifier.DOI10.14457/CU.the.2006.2040-
Appears in Collections:Eng - Theses

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
vipavee_pi_front.pdf1.02 MBAdobe PDFView/Open
vipavee_pi_ch1.pdf717.11 kBAdobe PDFView/Open
vipavee_pi_ch2.pdf1.57 MBAdobe PDFView/Open
vipavee_pi_ch3.pdf4.27 MBAdobe PDFView/Open
vipavee_pi_ch4.pdf3.02 MBAdobe PDFView/Open
vipavee_pi_ch5.pdf628.06 kBAdobe PDFView/Open
vipavee_pi_ch6.pdf559.1 kBAdobe PDFView/Open
vipavee_pi_back.pdf391.83 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.